Streamers & Confetti

Een traditioneel, vrolijk en sfeerverhogend effect dat nog veelvuldig wordt gebruikt om de feeststemming te verhogen is confetti of streamers of een combi ervan.
In tegenstelling tot een aantal jaren geleden wordt confetti tegenwoordig nauwelijks nog vanuit de hand gestrooid. Door gebruik te maken van speciaal hiervoor ontwikkelde machines van onder andere Magic FX is het bereik veel groter en de spreiding beter te bepalen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om streamers af te schieten. Dit zijn slierten in plaats van kleine snippers. De streamers zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Voor bijna iedere situatie bieden wij een passende oplossing. Belangrijk: de confetti die wij gebruiken is niet brandbaar en geeft niet af, zelfs niet als het nat wordt.
Wij bieden de keuze uit 8 verschillende mogelijkheden, geheel in eigen beheer:
De Handshooter is een eenmalig te gebruiken buis die vanuit de hand wordt afgeschoten. Deze wordt geactiveerd door het onderste gedeelte een kwartslag te draaien ten opzichte van de rest van de buis. Het effect is zeer spectaculair. Er is een keuze uit verschillende soorten vulling.
De Confetti Gun is een geweldig on-stage effect in de vorm van een gun. Deze kan 3 voorgevulde buizen afschieten op basis van een ingebouwde accu. Ook kan de dj/danseres/mc alvast teasen met de ingebouwde aan en uit te schakelen rode laserstraal.
De Powershot is een zeer eenvoudig te gebruiken en snel op te bouwen confetti-effect. De voorgevulde buis in de houder plaatsen, de bout aandraaien en de stekker in de ontsteekunit steken. Op het moment dat de unit spanning krijgt gaat de shooter af. Zowel confetti als streamers alsmede de combi ervan is mogelijk.
De Shotbase is een 4-voudige afschiet unit, direct op 230 volt en DMX. Deze kan zowel 40 als 80 cm buizen activeren. Elke van de 4 afschietunits kan een afzonderlijk DMX adres krijgen en dus zowel gelijktijdig als individueel geactiveerd worden.
Een Dwarrelaar of Swirlfan wordt eenvoudig gevuld en vervolgens opgehangen aan het plafond of aan een truss. 230 Volt erop wanneer confetti gewenst is en het feest barst los. Voor de kleine/middelgrote ruimtes wordt meestal gebruikt gemaakt van de dwarrelaar voor middelgrote gelegenheden waar veel confetti vereist is en voor grotere gelegenheden wordt meestal de swirlfan ingezet.Het bereik is afhankelijk van een aantal factoren zoals de montagehoogte.
De Confetti Miniblower is een apparaat met een aanzuigslurf die confetti uit een doos of emmer opzuigt. Via een buis aan de voorkant wordt de confetti de ruimte in geblazen. Een leuk en zeer gebruikersvriendelijk effect. Het bereik is tot 8 meter.
Het Luchtdrukkanon (Air canon ) is het serieuze werk voor middelgrote en grote gelegenheden. Een drukvat van 33 liter wordt gevuld met perslucht (maximaal 8 bar) door middel van een compressor. Twee grote buizen, met ieder een eigen klep, (separaat aanstuurbaar ) kunnen worden gevuld met confetti, streamers, t-shirts of andere voorwerpen (die er in passen). Als de lading eenmaal weggeschoten is, kan het kanon simpel herladen worden door het bijvullen van de lucht en het plaatsen van een nieuwe lading in de buizen. De twee buizen kunnen individueel afgeschoten worden. Het bereik is tot 15 meter.
De Stadium Shot is het zelfde effect als het hierboven genoemde luchtdrukkanon. Het werkt ook met een drukvat dat door middel van perslucht confetti en/of streamers wegschiet. Echter is het een buis. Het bereik van dit kanon is tot 25 meter met confetti en tot maximaal 50 meter met streamers. De naam Stadium Shot zegt al genoeg in wat voor ruimtes deze mega confetti shooters gebruikt worden. De Stadiumshot is voor zowel indoor als outdoor.
De Confetti Blaster is een confetti-effect voor het zwaardere werk. Het kan o.a. outdoor gebruikt worden. Met CO2 wordt de confetti aangezogen en onder hoge druk afgeschoten. Het bereik is tot 15 meter. In tegenstelling tot het luchtdrukkanon en Stadiumshot welke een explosie aan confetti afschieten, is de confettiblaster bedoeld om een continu stroom van confetti de lucht in te blazen.