Rook

Rookmachines worden veelal gebruikt om de lichtstralen van lichteffecten, lasers, moving heads, scans etc. te accentueren. Alleen met (de juiste) rook wordt het lichtspektakel optimaal zichtbaar.
Daarnaast wordt het ook gebruikt om een bepaalde sfeer te creƫren, zoals bijvoorbeeld een rokerig cafe, duister woud of een theatersfeer.

Scene met rook 'Nieuwe buren'
Scene met rook ‘Nieuwe buren’

Voor deze effecten en andere toepassingen, zijn er de zogenaamde hazers. Een hazer geeft ook een soort rook, maar deze is minder aanwezig en heeft een veel kleinere dichtheid. Bij lasershows is dit een erg mooie manier om de stralen goed zichtbaar te maken.
Om een hele snelle rookverspreiding te krijgen maken wij verder gebruik van professionele luchtverplaatsers. Dit is zeer handig bij shows in grote hallen en buitenevenementen. Voor een maximaal effect in zeer grote ruimtes of in de open lucht maken wij gebruik van MDG machines.
Laag-rookmachines geven een klassiek, maar nog altijd zeer gewaardeerd effect, dat uiteraard niet mag ontbreken in ons assortiment. Dit apparaat heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de theater- , televisie- en showwereld: het mooie, mysterieuze effect van laaghangende rook.
Dit effect is erg mooi om bijvoorbeeld acts een extra dimensie te geven: bij een opening of bij een presentatie van een product. U steelt de show met dit effect.

DanceValley lasershow
DanceValley lasershow

De Martin / Jem Glaciator is de top-of-the-line laagrookmachine, zonder gebruik van co2 of droogijs. De opwarming en koeling vinden electrisch plaats. De Glaciator behoeft alleen de speciale laagrookvleoistof en spanning.
De Rosco Coldflow werkt op speciale non-toxic vloeistof. De machine wordt gekoeld door een cilinder met vloeibare CO2. Een rookmachine met speciale vloeistof wordt achter deze ‘cooler’ geplaatst. De rook wordt dusdanig afgekoeld dat deze blijft hangen vlak boven de grond. Een zeer spectaculair en mysterieus effect dat goed te gebruiken is bij bijvoorbeeld productpresentaties, videoclips en theatervoorstellingen. SEV-Events heeft deze laag-rookmachines natuurlijk ook in het assortiment.
SEV-Events heeft uitsluitend hoogwaardige rookmachines van merken zoals MDG , LOOK, JEM, ROSCO en MARTIN.

We hebben onder andere de volgende machines in ons assortiment:
Jem ZR33
Look Viper S
Look Viper NT
Look Viper 2.6
Look Unique (hazer)
Martin Magnum hazer
MDG Max 5000 APS
MDG 25000
MDG Atmosphere
ADJ Fury Jett Pro met rgb led
Martin / Jem Glaciator
Rosco Coldflow